top of page
באנר אוסטאופתיה לתינוקות

אוסטאופתיה לתינוקות

אוסטאופתיה לתינוקות  - בדיקת מפרק

״...אם לא הייתי רואה במו עיני לא הייתי מאמינה שטיפול אוסטאופתי יכול לאבחן ולטפל בתינוקות שאינם יכולים לינוק״.
 

וזו רק אחת מהבעיות בהן מטפלת אוסטאופתיה לתינוקות. וזה גם יתרונה הגדול של שיטת טיפול זו, בפרט לתינוקות בני יומם: המטופל אינו צריך לתאר את המציק לו. האבחון האוסטאופתי נעשה במגע עדין ומזהה את ה'תקלות' ובעיקר את המקור והסיבה. וכך, באותה שיטה של מגע עדין מחזיר האוסטיאופט את הסימטריה ואת האיזון ומטפל בבעיות כמו: קוליק וגזים, דלקות אזניים חוזרות, הפרעות שינה, פזילה, היעדר חופש תנועה ועוד. והנה עוד נתון מעניין וחשוב:

האבחון האוסטאופתי והטיפול היעיל כל כך של אוסטאופתיה
לתינוקות חשובים לבריאותו והתפתחותו התקינה של תינוקך.

למידע וטיפול בקרניו סקראל לתינוקות

ואולי זה הזמן הנכון להסביר על
אוסטיאופתיה ומה כל כך מיוחד בה?

גוף האדם בנוי כיחידה אחת שלמה והומוגנית. הכל קשור...- רקמות השריר קשורות אל רקמות חיבור המכילות כלי דם ועצבים הקשורות לשלד הגוף (עצמות), ואותם רקמות עותפים בתוכם את איברי הגוף כך נוצר מצב בו כל מערכת משפיעה באופן ישיר על האחרות. זה גם מסביר את העובדה, מדוע הסיבה לכאבים באיזור אחד של הגוף מקורם בכלל באיזור אחר ומרוחק לכאורה ועוד יותר חשוב,  מדוע טיפול בסימפטומים  בלבד לא מצליח למצוא את הבעיה.
בנוסף, מערכת גוף האדם רוויה בנוזלים חיוניים לתפקוד המערכות השונות. חסימת נוזלים באיזור אחד יוצרת אי אספקה דרושה וחוסר איזון באיזור אחר וכתוצאה מופיעים סימפטומים של כאב. דווקא אוסטיאופתיה לתינוקות מייצרת דוגמאות מצויינות שימחישו את העניין:
 
מעבר התינוק בתעלת הלידה בדרכו לאויר העולם הינו מעבר צר שגורם ללחץ אדיר על גוף התינוק ואיבריו הרכים. הלחץ הזה גדל עוד יותר כשמדובר בלידה קשה והוא יכול לגרום למצוקה לתינוק ולאם ולגרום לשינויי מבנה שלד ופגיעות פנימיות.
 
לחצים אלה משפיעים על העובר בזמן הלידה באופן שקשה לזהות ולאמוד כיוון שהתינוק הנולד לא יודע לתקשר את מצוקתו, ומכשירי הבקרה, למרות פיתוחם המדהים, אינם יודעים לתת לנו את התמונה המלאה על בריאות הרך הנולד.
 
האוסטאופת יודע לזהות שינויים בגוף בכלל ובגולגולת בפרט שאינם נראים לעין ואשר יוצרים אסימטריה של הגולגולת. במקרים רבים שינויים אלה מפעילים לחץ על מערכת העצבים והובלת הנוזלים (קרניו-סקראלי) והם משתקפים בתופעות כמו:
 
פגיעה בעצב הלשון שמונע מהתינוק את יכולת היניקה
הקאה בתום כל האכלה (כן גם תופעה זו נובעת מלחץ על עצב בבסיס הגולגולת)
דלקות אזניים חוזרות, אשר מקורה בפגיעה במפרקי הגולגולת הגורמות לשינוי בזווית תעלת הניקוז של האוזן התיכונה.
בעיות פזילה (בד"כ בגיל שנה ויותר) כתוצאה מחוסר סימטריה בעצמות המצח
 
ויש כמובן תופעות מוכרות כמו:
הקוליק וגזים, טורטיקוליס (צוואר תפוס, תופעה שכיחה אצל תינוקות), הפרעות שינה, וזה היה רק על קצה המזלג.
מגוון הטיפולים שהאוסטיאופתיה עושה בהם חיל ארוכה מגוונת ומתאימה בעצם לכל גיל החל מתינוקות בני יומם ועד טיפול בגיל השלישי.

אוסטאופתיה לתינוקות, בזמן בדיקה

יותר ויותר מיילדות, אחיות ואף רופאים מבינים את היעילות הגבוהה של טיפול אוסטאופתי בתינוק בן שעות ספורות ובמיוחד אלה שנולדו בלידת קיסרי חרום, ואקום או אחרי צירים ממושכים. והסיבה פשוטה:

הניסיון הרב שלנו בטיפול אוסטאופתי בתינוקות מאפשר לנו לזהות שינויים בבסיס הגולגולת שאינם נראים לעין ולתת לזה מענה.

בעיות מפרקים של טווח תנועה יכולים להיפתר תוך טיפול או שניים (במקרים קלים) טיפול המשחזר למפרקים אלה את טווח תנועה מלא.

 

לעומת זאת, ללא טיפול אוסטאופתי, שינויים מבניים אלה יכולים להמשיך ללוות את ילדכם כל חייו ולגרום לכאבים, בעיות פזיולוגיות, בעיות קשב וריכוז ועוד.

 

זו יתרונה של האוסטאופתיה שמתמחה במציאת מוקד הבעיה בעוד רופאים ומטפלים המתקשים לזהות את מקור הסימפטום מה שמונע טיפול יעיל.

אוסטיאופתיה לתינוקות תורמת להתפתחותו התקינה של תינוקך.
אני מזמין אותך להתקשר אלינו
053-9618306
או לשלוח מייל
office@osteopatia.co.il

קרניו סקראל

טיפול קרניו סקראל לתינוקות

תמונה של אוהד בזמן טיפול קרניו סקראל לתינוקות

האם חווית צירי לידה ממושכים? האם היו לתינוק קשיים בתעלת הלידה? האם התינוק היה במצב עכוז? הנה שלוש סיבות שמצריכות טיפול קרניו-סקארל לתינוק, ובכל מקרה, אבחון לזיהוי מידת הפגיעה. ואולי הסבר קצר יבהיר את הנקודה:

במרבית המקרים הלידה כרוכה בכאבים, בלחצים ובצורך במאמצים עילאיים כדי "לדחוף" את התינוק אל אויר העולם. הכאבים האלה מוכרים לך היטב. ועכשיו, צאי וחישבי מה עבר על התינוק. אני לא מדבר על הכאב כמו על הלחץ ובעיקר הלחץ שנוצר על הגוגולת הרכה בעת המעבר בתעלת הלידה. הלחץ המופעל על עצמות הגוגולת הכל כך רכות ועדינות בשלב זה של חייו, עלול לגרום לעיוותים ולנזקים במערכות העצבים והדם שמתנקזות אל ומהמוח. כאן נכנס הטיפול האוסטאופתי הקרניוסקראלי בתינוקות לפעולה. 

מה פירוש המונח קרניו-סקרל?

ומה עושה האוסטאופת?

תמונה של תינוק שמח

המערכת הקרניוסקראלית (מקרניום-עד לסקרום) דומה לכבל נוקשה המחבר בין הגולגולת (קרניום) לבין עצם הזנב (סקרום). אם כך, ברור לנו כעת שאנחנו מדברים על מערכות רגישות וחיוניות הלא הן מערכת העצבים, המוח ועמוד השדרה הכרוכות זו בזו וקשורות זו לזו. נתמקד לרגע בגולגולת:
במבט מקרוב ניתן להבחין במספר רב של נקבים המהווים תוואי לכלי התובלה (דם ועצבים) החיוניים לחיינו. נקבים אלו נמצאים לרוב בצמתים בין עצמות הגולגולת (במפרקים) וכאשר נוצר על נקבים אלו לחץ, כתוצאה משינויים מזעריים בעצמות הגולגולת בזמן טראומה (כמו בזמן הלידה), העצב או כלי הדם אינם מסוגלים לספק או לנקז בצורה יעילה את התאים הסמוכים.

 

עובדה זו עלולה לגרום למספר רב של סימפטומים לדוגמא: כאשר לחץ נוצר על עצב הלשון (Cranial Nerve XII) נוצר קושי בפעולת היניקה.

תפקיד האוסטאופת הוא ראשית למצוא את המגבלות ולשחררן בטכניקות מגוונות ועדינות. בשל המורכבות וההשפעה הכללית של עצבי הגוף, הטיפול האוסטאופתי המוצלח מאפשר שחרור מגבלות במספר רב של מערכות הגוף, דבר הגורם להקלה לתינוק ומאפשר גדילה וצמיחה תקינים המונעים עיוותים של עמוד השדרה וכל המשתמע מזה בעתיד.

מתי נכון להביא תינוק לאוסטיאופת?

הרי התינוק אינו יכול להביע במילים את שמציק לו. ולכן אני נותן לך כאן כמה כלים פשוטים שיסייעו לך להבין שיש צורך באבחון ואולי אף בטיפול אוסטאפתי:
 תינוק עם עיוותים בגולגולת
 תינוק עם טורטיקוליס (מגבלת תנועת צוואר לצד אחד)
 בעיות הנקה
 בכי בלתי פוסק
 לאחר צירי לידה ארוכים
 לאחר לידת עכוז
 לפי המלצת המיילדת

לאבחון וטיפול קרניו סקראל לתינוקות
אני מזמין אותך להתקשר אלינו
053-9618306
או לשלוח מייל
office@osteopatia.co.il

bottom of page